Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatna zabava u ovom gradiću: "Izađi mi na tablu" u parku ispred škole

D. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja da se instalira šahovska tabla je sve oduševila, a najviše brojne ljubitelje šaha

  • 1
Bogatić, šah, tabla Foto: Telegraf

U parku ispred Osnovne škole "Mika Mitrović" u strogom centru Bogatića na betonu je oslikana crno-bela tabla sa 64 polja pa svakodnevno oko nje ima dosta onih koji vole da igraju šah i kibicera koji "mere" poteze, navijaju i sakupljaju hrabrost da se i sami oprobaju.

Ideja da se instalira šahovska tabla je sve oduševila, a najviše brojne ljubitelje šaha koji sada mogu pod vedrim nebom da odmeravaju snage i demonstriraju znanje i umeće.

- Ovo je sjajna ideja. Dođeš da se odmoriš, tu su klupe za sedenje, sačekaš da tabla bude slobodna i dođe zainteresovani protivnik. I mesto je super izabrano jer je uvek debela hladovina - priča Dragan dok čeka da izađe na tablu.

Bogatić, šah, tabla Foto: Telegraf

"Gradski šah" je osmislilo i finansiralo Udruženje preduzetnika iz Bogatića i poklonilo je sugrađanima i omogućilo im besplatnu zabavu.

- Uskoro ćemo postaviti dva solarna reflektora i omogućiti da se šah igra i noću. Planiramo da postavimo i više klupa za publiku - rekao je Radosav Berić iz ovog udruženja.

Inicijatori instalacije priželjkuju da će privući decu i mlade i izvesno vreme ih odvojiti od mobilnih telefona, a u dva šahovska kluba se nadaju da će doprineti popularizaciji drevne igre i u narednom periodu podmladiti svoje redove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džek

    18. maj 2024 | 01:43

    Opštine bi trebalo u svakoj svojoj mesnoj zajednici da postave bar po jednu ovakvu šahovsku tablu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA