• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvoren prvi Međunarodni sajam turizma i poljoprivrde: Najnovije mašine i proizvođači iz svih zemalja regiona

Vreme čitanja: oko 1 min.

"- Na Kraljevom trgu je ostavljeno 40 štandova za prezentaciju poljoprivrednih proizvoda, a 20 izlagača poljoprivredne mehanizacije ima svoj prostor na parkingu sa druge strane jezera", rekao je direktor Zlatiborskog eko agrara Marko Marić

  • 0
Međunarodni sajam turizma i poljoprivrede Foto: RINA

Osim turizma, opština Čajetina ogromna sredtsva ulaže i u razvoj poljoprivrede, pa je shodno tome na Zlatiboru održan prvi Međunarodni sajam turizma i poljoprivrede u Zapadnoj Srbiji. Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević juče je otvorio prvu ovakvu specijalizovanu manifestaciju u zapadnoj Srbiji naglasivši pritom da je ovo samo početak pomoći ministarstva ovom kraju.

- Ideja za pokretanja ovog sajma je nastala prošle godine, da se i u zapadnom delu Srbije, koji je okosnica i naše poljoprivrede i turizma, organizuje jedna ovako značajna privredna manifestacija - naglasio je Bogićević.

Tehničke podatke naveo je direktor Zlatiborskog eko agrara Marko Marić ispred jednog od organizatora sajma, koji je naveo da su Zlatiborski eko agrar i Opština Čajetina dali sve od sebe da ova smotra ovako izgleda i veruju da će ona biti dugovečna.

- Na Kraljevom trgu je ostavljeno 40 štandova za prezentaciju poljoprivrednih proizvoda, a 20 izlagača poljoprivredne mehanizacije ima svoj prostor na parkingu sa druge strane jezera. Imamo izlagače iz Makedonije i Crne Gore, a očekujemo i goste iz Hrvatske - rekao je Marić.

Međunarodni sajam turizma i poljoprivrede Foto: RINA

Upućujući poruku da je ovaj sajam logičan nastavak svih aktivnosti koje Opština Čajetina preduzima kako bi pomogla ubrzanom razvoju lokalnih poljoprivrednih proizvođača i lakšem i bržem plasmanu svojih proizvoda, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da ovaj sajam govori da su na pravom putu, putu na kome razvijaju turizam i poljoprivredu ovog kraja Srbije.

- Upustili smo se u jedan ozbiljan, dugoročan posao da radimo u interesu građana, jer Srbija bez sela ne može napred. Već više godina organizujemo naše poljoprivrednike da proizvode na savremen način i u tome ćemo im pomoći kroz opštinski Agrobiznis centar, koji poslednjih godina beleži ozbiljne rezultate - istakao je Stamatović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>