Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo zašto je Jaramaz tužio Partizan: "Verovatno da može, ali neće da igra, prevideo je da postoji klauzula"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Situacija nije dramatična koliko su je predstavili u javnosti...

  • 33
Ognjen Jaramaz, KK Partizan Foto: MN Press / Marko Metlaš

Celu košarkašku javnost u nekoj meri je šokirala vest o tome kako je Ognjen Jaramaz prijavio košarkaški klub Partizan udruženju igrača.

Naime, 28-godišnji bek se obratio Asocijaciji evropskih košarkaša (ELPA), ali je dobio odgovor da dugovanje ne spada u ono koje je podložno sankcijama jer nije duže od propisanog roka.

Ognjenov brat, Nemanja Jaramaz, oglasio se na LinkedIn-u, kritikovao curenje informacija i skretanje pažnje u nezgodnom trenutku sezone, braneći pritom Ognjenov učinak u Partizanu.

- Prvo, Ognjen nista nije prevideo tj. "pomislio", drugo odakle "cure" informacije (ne) znam, ali lepo skretanje pažnje, etiketiranje i targetiranje pred kraj sezone. Sledeće je verovatno da može, ali neće da igra… - napisao je Nemanja Jaramaz.

Istakao je da je razlog kontaktiranja ELPA isključivo novac i da je odluka za taj potez bila brzopleta.

- Pravi razlog zbog kojeg je Jaramaz kontaktirao ELPA je novac. Naime, Jaramaz je pomislio da mu kasni plata pa se brzopleto obratio Asocijaciji evroligaških igrača. On je prevideo da postoji klauzula od 30 dana, a novac mu je legao u tom roku pa problema nije bilo, već samo bespotrebnog talasanja koje se brzo sleglo bez ikakvih posledica po igrača, ekipu i klub generalno - otkrio je brat Ognjena Jaramaza.

ELPA, iako nema ovlašćenja da sankcioniše klubove, može podneti tužbu Evroligi i time indirektno uticati na situaciju.

Ognjen je ove sezone u Evroligi odigrao 22 utakmice sa prosekom od 3,2 poena po meču, dok je u ABA ligi imao prosek od četiri poena za 16,2 minuta po utakmici.

(Telegraf.rs)

Video: Ognjen Jaramaz posle pobede nad Finskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA