Posno i egzotično: gambori na kineski nacin
3
0
Probajte nešto posno sa kineskog jelovnika i oduševićete se!
Potrebno je:
Preporučujemo
Poznato na koju televiziju prelazi Milomir Marić nakon otkaza na Hepiju: Evo šta će raditi, vodi i koleginicu
Duboko u Alpima krije se jedna od najtajnijih škola na svetu: Ove godine učestvovalo je samo 9 odabranih!
- 300 g repova gambora
- 1 crni luk,
- 3 –4 čena belog luka
- svež đumbir,
- šargarepa,
- šolja basmati pirinča kuvanog
- kašikica karija,
- kašikica čilija,
- vezica peršuna,
- kašikica susama
- biber, so
Na malo običnog ulja popržiti sitno iseckani luk, beli luk đumbira i čili. Dodati kari i malo vode. Dodati repove škampa, posoliti i pobiberiti. Na kraju dodati sitno iseckani peršun. Servirati na pirinču. Šargarepu iseckati propržiti i na kraju dodati kašiku susama i servirati sa pirinčem.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)