POSNO! Supa od bundeve i kokosovog mleka

Super zdrava, neobična, vegetarijanska i posna!

Sastojci:

- 2 kašike ulja

- 1 glavica crnog luka

- 2 šargarepe

- 2 čena belog luka

- 500 ml supe od povrća

- 500 g bundeve

- 500 ml kokosovog mleka

- 2 kašike soka od limete (limuna)

- 1 kašičica crvene mlevene paprike

- so

- 1 kašika smeđeg šećera

Iseckati bundevu sitno pa malo propržiti na 1 kašiki ulja, naliti supom i kuvati dok ne omekša. Zagrejati ulje i u drugoj šerpi, dodati iseckan crni luk i šargarepu i dinstati oko 5 minuta. Dodati iseckan beli luk, kratko propržiti. Preliti supom u kojoj je bundeva i kuvati deset minuta. Zatim dodati kokosovo mleko i kuvati još par minuta pa sve usitniti u blenderu. Vratite u šerpu i začinite, pa kuvajte dok ne proključa.

Izmikstati sastojke u blenderu, sipati u šerpu, posoliti i kuvati dok ne proključa. Sniziti temperaturu, dodati sok od limete, šećer i papriku.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)