Balkanske punjene pljeskavice
0
0
Ljubitelji sira i mesa će bukvalno obožavati ovo jelo!
Sastojci:
Preporučujemo
Kapetan Vesna Aleksić se obratila putnicima iznad Srbije: Od kontrole letenja smo dobili važnu informaciju
Sada je već sigurno: Bez snega u Srbiji minimum do ovog datuma
- 500 g junećeg mesa
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- crni luk
- začini po želji
- šoljica vode
- beli sir
- ulje za prženje
Priprema:
1-2 dana ranije mleveno meso zamesiti sa začinom, solju, 2 kasike ulja , biberom i vodom i ostaviti u frižideru da odstoji. Pred upotrebu 1 glavicu crnog luka sitno iseckati i umešati u meso. Podeliti na 4 manje loptice.
Svaku rastanjiti u pljeskavicu. Na polovinu svake staviti malo izdrobljenog belog sira i preklopiti. Ivice dobro sastaviti da sir ne iscuri. Tako punjeni stek peći na ulju. Služiti uz prilog po zelji.
(Telegraf.rs)