Balkanske punjene pljeskavice
0
0
Ljubitelji sira i mesa će bukvalno obožavati ovo jelo!
Sastojci:
Preporučujemo
Dule Savić otkrio zašto se Vujadin i Mirka nisu venčali: Glumica pričala da je ona kriva, a problem je bio ovo
Pogledajte najmoćni traktor na svetu: Za 12 sati može da obradi skoro 500 hektara zemlje
- 500 g junećeg mesa
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- crni luk
- začini po želji
- šoljica vode
- beli sir
- ulje za prženje
Priprema:
1-2 dana ranije mleveno meso zamesiti sa začinom, solju, 2 kasike ulja , biberom i vodom i ostaviti u frižideru da odstoji. Pred upotrebu 1 glavicu crnog luka sitno iseckati i umešati u meso. Podeliti na 4 manje loptice.
Svaku rastanjiti u pljeskavicu. Na polovinu svake staviti malo izdrobljenog belog sira i preklopiti. Ivice dobro sastaviti da sir ne iscuri. Tako punjeni stek peći na ulju. Služiti uz prilog po zelji.
(Telegraf.rs)