Italijanska kuhinja: Perfektan bolonjeze sos

Ovaj najdivniji sos od mesa je smišljen u oblasti Bolonja u Italiji, kažu čak u davnom 18. veku!

Bolonjez je sigurno jedan od najpoznatijih sosova italijanske kuhinje. Ili je možda još bolje da kažemo da je jedan od najpoznatijih na svetu?  Pravilna priprema je kada se komad mesa ostavi da se kuva u paradajzu, vinu i začinima - dok sam ne počne da se raspada.

Naravno, u modernim uslovima, nemamo vremena za to - ali u ovom video snimku, imamo za vas naredno najbolje rešenje! Jednostavan, preukusan bolonjez sos, najsličniji originalu!

Naravno da ovako divan sos treba da servirate uz domaću testeninu! Ako ne znate kako da napravite testo za domaću testeninu bez haosa u kuhinji - pogledajte naš tutorijal. A ako niste do sada koristili mašinu za testeninu - a imate je negde u kući - imamo video uputstvo i za to.

Uskoro vas očekukuje još jedan sjajan italijanski specijalitet. Domaće ravioli sa punjenjem od spanaća!

Ostanite uz Telegraf Kuhinju, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu i tamo imamo svašta nešto lepo za vas.

Telegraf Kuhinja – Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod

(Telegraf.rs)