Zdrava i ukusna supa od cvekle, rena i jabuke

Osvežavajuće predjelo...

Sastojci:

- 500 g crvene cvekle

- ¼ celera

- 2 šargarepe

- 1 glavica crnog luka

- 1 l vruće supe od povrća

- po ukusu mlevenog kima

- 1 kašičica maslinovg ulja

- 2 (manje) kisele jabuke

- 1 l vruće vode

- 1 kašika jabukovog sirćeta

- 4 kašičice rendanog rena

Priprema:

Povrće očistiti i grubo iseckati. Zagrejati ulje pa dodati povrće i kim, promešati, naliti supu, poklopiti lonac i kuvati dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati grubo sečene jabuke, neoljuštene.

Lonac skinuti sa vatre i izmutiti mikserom, pa dodati preostalu vruću vodu. Sada začiniti gotovu supu sa sirćetom, renom, solju i biberom.

(Telegraf.rs)