Prelepi slani keksići sa sirom i susamom

Servirajte ih uz svoj omiljeni namaz: humus, krem sir, gvakamole, domaću paštetu...

Sastojci:

- 1/2 kg brašna

- 1/2 kg sira

- 1 kašičica soli

- 300 g maslaca

- 1 jaje

- malo susama

Priprema:

U posudi izmešati prvo brašno i so, zatim dodati narezani maslac, pa ga izraditi sa brašnom tako da izgleda kao tarana, odnosno upije se u brašno bez grudvica maslaca.

Umešati sir sa brašnom, rukama mesiti (može i mikserom, ali nema potrebe, jer je smesa vrlo laka i brza za mešenje) Ostaviti testo 1 h da odmori. Na nabrašnjenoj podlozi razviti testo na oko 0,5 cm debljine pa rezati kružiće ili pravougaonike modlom. Keksiće premestiti u tepsiju-pleh na masni papir, premazati jajetom i posuti susamom (može i bez susama). Peći u zagrejanoj rerni oko 20 min na 180-200°C.

(Telegraf.rs)