Kako da spremite perfektno jaje na oko?
16
12
Idealan doručak koji će vas dugo držati sitim!
Sastojci za 1 osobu:
Preporučujemo
Poznato na koju televiziju prelazi Milomir Marić nakon otkaza na Hepiju: Evo šta će raditi, vodi i koleginicu
NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za ponedeljak, 3. novembar 2025. godine
- 2 jaja
- 1 kašika ulja
Priprema:
Zagrejte tiganj, sipajte ulje pa razbijte jaja u tiganj. Pržite na jačoj vatri možda dva minuta, zatim smanjite vatru, pa kašikom prelijte vrelo ulje preko žumanaca. Prekrijte poklopcem i pecite još dva minuta. Jaja će ispustiti tekućinu, a preko žumanaca će se navući opna od belanaca. Zatim otklopite tiganj i zapecite na jačoj vatri, tako da tečnost ispari. Tek kod serviranja posolite i pobiberite jaja.
Možete poslužiti uz neku kobasicu i svežu papriku.
(Telegraf.rs)