Italijanska zelena salata sa piletinom

Kombinacija lepih boja i mediteranskih ukusa...

Sastojci:

Sastojci za salatu:

- 1/2 skuvanog pileta

- 2-3 kuvane šargarepe

- 100 g šunke

- 30 g suvog grožđa omekšalog u vodi

- 50 g parmezana - grubo rendanog

- 1/2 manjeg praziluka

- zelena salata

Preliv:

- maslinovo ulje

- limun ili sirće

- so, biber

- začinsko bilje po želji( vlašac, bosiljak , peršun)

Priprema:

Skuvajte  polovinu pileta , zajedno s šargarepom kao da kuvate supu. Procedite supu, a pileće meso očistite od kostiju  i sitno narežite. Šargarepu narežite na kolutiće. Potopite suvo grožđe u vodu da nabubri i omekša. Narežite šunku na rezanca i operite salatu, a opran praziluk, takođe, isecite na rezanca.

Pripremite preliv za salatu. Maslinovo ulje pomešajte s limunovim sokom, dodajte soli i bibera po želji. Na dno svake porcije složite listove salate, dodajte kuvano meso piletine, oceđeno grožđe i šunku, praziluk, te sve prelijte  prelivom, a po vrhu narendajte parmezan.  Poslužite hladno, uz domaće  maslinovo ulje.

(Telegraf.rs)