Rolnice od slanine i tikvica

Veoma zanimljivo posluženje za goste...

Sastojci za 6 osoba:

- 1 srednja tikvica

- 1 paradajz

- 1 veća šargarepa

- maslinovo ulje, luk, so, biber, limun

- 6 malih loptica testa

- 1 mala tikvica

- 1 mali crni paradajz

- 6 komada slanine

- 6 komada kačkavalja

- 1 mala šargarepa

Priprema:

Kao prvo obarite šargarepu i isecite je na tanke trake, a onda isecite tikvicu i paradajz, takođe, na trake. Pržite ih na teflon tiganju sa nekoliko kapi ulja. Urolajte komad tikvica, paradajza, šargarepe u male rolate.

Premažite mešavinom maslinovog ulja, limuna, soli i belog luka. Sada uzmite 6 malih loptice bilo kojeg testa koje imate kod kuće, a može i lisnatao testo. Stavite  u dnu svake rupe za mafine. Urolajte tikvicu, kačkavalj, crni paradajz, slaninu i šargarepu. Ovaj mali rolat stavite u sredinu testa. Pecite u rerni  15-20 minuta, pa kada se prohladi poslužite.

(Telegraf.rs)