Bataci zapečeni s krompirom i paprikom

Najveći spas za zauzete ljude je kada mogu odjednom da preme kompletan ručak u jednoj tepsiji i u rerni...

Sastojci:

- 600 g krompira

- 4-5 kom bataka sa karabatacima

- 2 crvene paprike

- po ukusu soli

- 1 kašičica aleve paprike

- čilija po ukusu

- biber i so

- 4 čena belog luka

- 2 kašike putera ili masti

- pola čaše supe ili vode

Priprema:

U širu tepsiju za pečenje, predhodno podmazanu, dodati isečen krompir na tanje kriške, pa posuti solju, alevom, biberom i čilijem. Zatim dodati iseckan beli luk, usitnjenu papriku i sve to ravnomerno rasporediti po krompiru i preliti vodom/supom.

Batake i karabatake dobro posuti solju i biberom, pa poređati preko krompira. Na svaki staviti kockicu maslaca ili malo masti. Tepsiju umotati u alufoliju i peći oko 30 minuta, a zatim otvoriti foliju i zapeći otvoreno još malo dok ne porumeni.

(Telegraf.rs)