Potaž od graška i kukuruza (POSNO)

Uz parče tostiranog integralnog hleba i dimljeni tofu sir, ovo može da bude divan posni ručak!

Sastojci:

- 300 g smrznutog graška

- 2 glavice crnog luka

- 5 čenova belog luka

- 2 šargarepe

- 200 g smrznutog kukuruza

- 1 veza peršuna - a još bolje sveža menta ako je nađete

- maslinovo ulje

- povrtna kocka za supu (po želji)

Priprema:

Iseckati sitno crni, beli luk i šargarepu. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk, beli luk i šargarepu. Čim se luk zastaklio dodati grašak i kukuruz te promešati i naliti vodom (da bude 1 do 2 prsta preko povrća). Dodati po želji kocku za supu.

Kad proključa smanjiti vatru i napola poklopljeno kuvati 20 minuta. Kad je skuvano, štapnim mikserom onako u šerpi sve izmiksati. Potom dodatno začiniti. Posolite i stavite seckani peršun (mentu), pa poslužiti toplo.

(Telegraf.rs)