Posebno ukusno jelo: paelja sa račićima i pilećim prsima

Osetite dašak španske kuhinje u svom domu i pripremite jedno od njihovih najpoznatijih jela!

Sastojci za 4 osobe:

- 1/2 kg pirinča

- 1 veća glavica luka

- 3 čena belog luka

- maslinovo ulje

- 25o g lignji

- 25o g račića

- 10 - 15 komada dagnji

- 1 pileća prsa

- 1 l kokošje supe

- 1 dl belog vina

- sveže mleveni biber

- 100 g kukuruza

- 1 svež paradajz

- 100 g zelenog graška

- Opciono: mastilo sipe

Priprema:

Zagrejati maslinovo ulje i na njega dodati na sitno izrezan luk. Kada luk bude staklast dodati lignje izrezane na kolutiće. Prodinstati par minuta i dodati sitno izrezani beli luk. Oprati pirinač i dodati u tiganj sa lignjama. U drugom tiganju ispržite pileća prsa na veće kockice, koje kasnije dodate pirinču. Zatim dodati grašak, kukuruz i paradajz. Začiniti začinom po izboru i sveže mlevenim biberom.

Sve zajedno još malo prodinstati (2 – 3 minuta) i zaliti belim vinom i kokošjom supom. Kada je sve pripremljeno stavite u rernu i pecite na temperaturi od 200°C, otprilike 15 minuta. Pred kraj dodati dagnje i škampe (i ako se koristi, mastilo sipe) - i zapeći još 10-tak minuta, pa kada se prohladi poslužite.

(Telegraf.rs)