Ručak od krompira, piletine i šampinjona

Ovo jelo se pravi slično kao musaka, ali kako se musaka sprema od junetine - verzija pred vama je laganija i šarenija...

Sastojci:

- oko 1 kg krompira

- 500 g mlevenog ili jako sitno seckanog pilećeg mesa

- 300 g šampinjona

- 1 veća glavica crvenog luka

- 1 veća šargarepa

- 2 čena belog luka

- kašika paradajz pirea

- crvene paprike po želji

- iseckana vezica pršuna

- so i biber

- rendanog kačkavlaja

- 4 jaja

- 200 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

U tiganj staviti masnoću, dodati sitno iseckani luk, šargarepu, šampinjone i malo dinsatati. Kada je to sve omekšalo dodati meso, beli luk sitno iseckan, parajdajz pire, papriku, peršun i začine. Meso dinstati oko 15 minuta uz često mešanje. Dok se meso dinsta oljuštiti krompire, i ako je moguće, da su iste veličine i kada ste ih oljuštili izrezati ih na tanke kriške, pa ih začiniti i posoliti.

U podmazanu tepsiju poređati kriške od krompira pa onda staviti izdinsano meso i po mesu ponovo poređati kriške krompira, i po krompirima narendati sir trapist. Staviti da se peče na 220 stepeni. Napraviti preliv: izmiksati dobro jaja i u to dodati pavlaku i sve dobro izmešati. Kada je jelo porumenilo, preliti prelivom i vratiti u rernu da se još zapeče.

(Telegraf.rs)