Povrće zapečeno sa sirom i kačakavaljem

Deca ne vole povrće? Pokušate to da rešite uz malo sira - obično deluje!

Sastojci:

- veća tikvica

- veća šargerepa

- 200 g graška

- 200 g karfiola

- 150 g mladog sira

- 100 g feta sira

- 2 komada jaja

- 50 g rendanog kačkavalja

- 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Tikvicu i šargarepu isecite na kockice, usitnite karfiol i stavite lonac da provri voda. Potopite svo povrće na 5 minuta da smekša, a za to vreme zagrejte rernu. Mladi sir, fetu, jaja, rendani kačkavalj i pavlaku za kuvanje izmešajte.

Sipajte povrće u nauljenu posudu za pečenje (vatrostalnu, idealno) i prelijte smesom od sira i jaja. Staviti da se peće 20-30 minuta na 180 stepeni dok porumeni. Služiti toplo ili hladno.

(Telegraf.rs)