Neodoljivo krckavi pužići s orasima
0
1
Oduševiće vas i ukusom i izgledom
Sastojci:
Preporučujemo
Osramotile Srbiju i izbacile rukometašice sa SP, a sada se u suzama vraćaju kući posle lekcije od Norveške
"Nisam dobro, čujemo se ako preživim.." Ljiljana Stjepanović se oglasila iz bolnice u kojoj leži već 2 meseca
- 100 g masti
- 2 žumanceta
- 2 kašike šećera
- šoljica mleka
- 20 g kvasca
- malo soli
- brašno
Za fil:
- 2 belanceta
- 200 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
Priprema:
Kvasac se izmrvi u mleko, doda se malo šećera i ostavi da uskisne. Mast se umuti sa žumancima i šećerom, doda se uskisao kvasac i brašna koliko je potrebno da se zamesi testo ni tvrdo ni meko. Na dasci posutoj brašnom rastanji se oklagijom u koru debljine 10-15 mm.
Belanca se umute sa šećerom, dodaju se orasi i tom masom se premaže kora. Uvije se u rolat i seku komadi širine 2 cm. Ređaju se u podmazan pleh sečenom stranom na dole i ispeku. Trebalo bi da budu bledi, a još topli se uvaljaju u šećer u prahu.
(Telagraf.rs)