Pečena bundeva sa suvim voćem
0
0
Jedna od najzdravijih užina koju možete da pripremite...
Sastojci:
Preporučujemo
NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za nedelju, 21. decembar 2025. godine
Srbi doživeli horor na granici, sad upozoravaju sve na OPREZ: "Usmerio nas je lampicom na zavučeni parking"
- bundeva
- šećer
- mleveni orasi
- suvo voće
Priprema:
Uzmite jednu bundevu, operite je , obrišite i isecite na krugove debljine oko 2 cm. Pleh za pečenje malo namažite uljem, a zatim poslažite naseckane krugove bundeve. Na svaki krug stavite po jednu manju kašiku šećera po celoj površini. Stavite bundevu da se peče na 250 stepeni dok lepo ne porumeni, a šećer se karamelizuje.
Kada je pečeno izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Na svaki komad bundeve stavite po jednu kašiku mlevenih oraha i ukrasite sa nekim suvim voćem, po želji. U zavisnosti od veličine bundeve i prema sopstvenom ukusu, sami odredite količinu sastojaka.
(Telegraf.rs)