Preukusna pita sa jagodama i orasima

Poslastica koju ćete obožavati ovog proleća!

Sastojci za 8 osoba:

- 170 g brašna

- 100 g maslaca

- 100 g šećera

- 1 jaje

- 500 g jagoda

- 1 puding od jagoda

- 5 dl mleka

Priprema:

Umesimo jaje, šećer, maslac i bašno. Testo se razvije između dva masna papira pa se stavi kratko u led. Kada malo očvrsne utisne se u kalup za pite bez skidanja gornjeg dela masnog papira po kome se posipa pasulj ili pirinač kako testo nebi naraslo.

Peče se u rerni 15 min na 180 stepeni. Dok se testo peče očistimo i operemo jagode te zakuvamo puding. Kada je testo gotovo pospe se jagodama i prelije pudingom. Nakon hladenja može se ukrasiti umućenom slatkom pavlakom, pospe mlevenim orasima, ako želite, pa poslužiti dobro rashlađeno.

(Telegraf.rs)