Hakeri napravili letelice koje mogu da kradu podatke sa vaših smartfona

Snoopy traga za mobilnim telefonima koji imaju uključen WiFi, a zatim šalje signal kojim se pretvara da je on u stvari pristupna tačka za povezivanje sa internetom. Za samo sat vremena letenja prikupio je informacije sa 150 različitih telefona

Hakeri su razvili bespilotnu letelicu (dron) koja može da krade informacije sa pametnih telefona. Dronovi imaju zaista razne primene, od dostavljanja pošte pa do korišćenja u vojne svrhe i za špijuniranje, a ovo je jedna od najnovijih mogućnosti. Tehnologija ove bespilotne letelice nazvana je "Snoopy".

Snoopy traga za mobilnim telefonima koji imaju uključen WiFi, a zatim šalje signal kojim se pretvara da je on u stvari pristupna tačka za povezivanje sa internetom. Nakon toga on će presretati sve poruke i informacije sa tog telefona. On može pogledati istoriju vašeg pretraživanja, informacije o kreditnim karticama, ali i sve šifre i korisnička imena.

Nakon samo sat vremena letanja, Snoopy je prikupio informacije sa 150 različitih mobilnih telefona.

Ovo zaista deluje zastrašujuće, a navodno će dosta pomoći u sprovođenju zakona. Jedina zaštita je da se isključi WiFi, i da se internetu pristupa samo na proverenim mestima, jer u tom slučaju ova tehnologija ne može da nas špijunira.

(Telegraf.rs / Izvor: yahoo.com)