RASKIDA SA ANDROIDOM: Samsung prelazi na Windows Phone?

Poznato je da Samsung već neko vreme traži način da prekine sa korišćenjem Androida u svojim uređajima. Južnokorejski gigant je prvo pokušao da nametne sopstveni operativni sistem Tizen, ali za sada bez mnogo uspeha

Južnokorejski IT gigant Samsung navodno razmatra mogućnost da ove godine napravi više modela pametnih telefona sa Windows Phone operativnim sistemom. Prema pisanjima "Korea Timesa", ova kompanija je počela da testira pomenuti OS na uređajima u okviru pilot programa.

Poznato je da Samsung već neko vreme traži način da prekine sa korišćenjem Androida. Prvo je pokušao da se nametne sa sopstvenim operativnim sistemom Tizen, ali za sada bez mnogo uspeha.

Međutim, razvoj bilo kakvog projekta vezanog za Windows Phone nije moguć dok se ne okonča sukob zbog kršenja patenata koji Samsung ima sa MicrosoftomSamsung je optužen da je koristio Microsoftovo preuzimanje Nokia-e kompanije kao “izgovor da prekrši ugovor”.

Izvori bliski ovim kompanijama tvrde da ukoliko one reše pomenute probleme, novi Samsungovi Windows Phone pametni telefoni mogli bi u prodaji da se nađu već na jesen ove godine, što znači da će ih verovatno pokretati Windows 10 mobilni operativni sistem.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: digitalspy.co.uk)