BIĆE NAJBOLJI DO SADA: Evo kada će se pojaviti Windows 10! (VIDEO)

Windows 10 će biti besplatna nadogradnja za postojeće korisnike Windows 7 i 8 operativnog sistema koja će važiti godinu dana

Microsoft planira da Windows 10 operativni sistem objavi na leto ove godine. Iako div iz Redmonda nije objavio tačan datum pojavljivanja, šef Windowsa, Teri Majerson, potvrdio je da će se to desiti tokom letnjeg perioda.

- Iz dana u dan napredujemo sa razvijanjem Windowsa 10. On će se na leto pojaviti u 190 zemalja i na 111 jezika - izjavio je Majerson.

Windows 10 će biti besplatna nadogradnja za postojeće korisnike Windows 7 i 8 operativnog sistema koja će važiti godinu dana. Microsoft će se udružiti sa kompanijama Lenovo i Tencent kako bi najnoviju verziju Windowsa ponudio i u Kini.

Ovo partnerstvo pokazuje jasnu želju Microsofta da se probije na kinesko tržište, ali i da reši problem sa nelegalnim korišćenjem softvera u tom regionu.

Gigant iz Redmonda će Windows 10 update ponuditi čak i korisnicima koji imaju nelegalne verzije Windowsa, što je velika promena u odnosu na dosadašnji način poslovanja čuvene kompanije.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)