UKRAO 5.700 IPHONE-A I ZARADIO 2,2 MILIONA DOLARA: Evo kako je to uspeo

Ukradeni su iPhone 5 i 5S modeli

Kompanija Foxconn našla se ove nedelje u žiži svetskih medija nakon što je objavljeno da je jedan od njihovih menadžera, zajedno sa još nekoliko zaposlenih, tokom 2013. i 2014. godine ukrao čak 5.700 iPhone-a.

Potopio je iPhone 7 u NAJJAČU KISELINU na svetu, a onda se desilo nešto što niko nije očekivao!

Ukradeni su iPhone 5 i 5S modeli.

Foxconn je pomenute telefone testirao, a nakon testiranja je trebalo da budu uništeni, ali menadžer Cai (objavljeno je samo njegovo prezime) i njegove kolege uređaje nisu uništili, već su ih prodali na crnom tržištu.

Od prodaje su zaradili 2,2 miliona dolara, od čega je Cai u džep stavio čak 1,56 miliona. Nakon što je skoro dve godine zarađivao prodajom ukradenih telefona, otkriven je nakon interne kontrole. Iz Foxconna su obavestili policiju koja ga je uhapsila.

Protiv njega je podignuta optužnica, a ako ga sud proglasi krivim, preti mu maksimalno deset godina zatvora.

Foxconn je najveći proizvođač komponenata za tehnološke kompanije koji sarađuje s Appleom, Microsoftom, HP-om, Sonyj-em i brojnim drugim tehnološkim gigantima. Osim po proizvodnji komponenata za većinu gedžeta i računara koje svakodnevno koristimo, ova kompanija je poznata i po nezadovoljavajućim radnim uslovima, brojnim prekovremenim satima, zapošljavanju maloletnika i lošem smeštaju radnika.

(Telegraf.rs)