Mladić (17) prodao aplikaciju Jahuu za desetine miliona funti!

Samli je pokrenut kada je Daloizio ima samo 15 godina i ubrzo je privukao više od milion funti investicija. Sada je Nik Daloizio postao jedan od najmlađih multimilionera na svetu koji je sam zaradio svoje bogatstvo

Aplikaciju koju je napravio britanski tinejdžer kupio je internet gigant Jahu, a veruje se da je posao vredan "desetine miliona" funti.

"Samli", aplikacija koju je napravio 17-godišnji Nik Daloizio, sumira novinske priče iz popularnih medija.

Aplikacija će sada prestati sa radom, a tehnologija će biti upotrebljena u Jahuovim mobilnim proizvodima, a Daloizio će dobiti posao u kompaniji i nastaviti sa razvojem sa još nekim članovima tima koji su radili na "Samliju".

"Samli" je pokrenut kada je Daloizio ima samo 15 godina i ubrzo je privukao više od milion funti investicija. Sada je Daloizio postao jedan od najmlađih multimilionera na svetu koji je sam zaradio svoje bogatstvo.

- Volim patike, verovatno ću kupiti novi par patika. I novi kompjuter, ali ću verovatno sačuvati novac i ostaviti ga u banci. Trenutno nemam mnogo troškova - rekao je Nik za londonski "Ivning standard" o svojim planovima za budućnost.

(Telegraf.rs)