Microsoft i BlackBerry snizili cene telefona i tableta!

Tržišna borba traži sve ekstremnije mere. Da bi poboljšali prodaju, Microsoft i BlackBerry ozbiljno su smanjili cene nekih od najtraženijih proizvoda. Ipak, na teritoriji tableta i pametnih telefona i dalje dominiraju drugi

Tržište je arena u kojoj vladaju nemilosrdni uslovi. Ukoliko kompanija želi da nastavi da posluje dobro ili pak opstane, mora da se bori na sve moguće načine.

To važi i za ogromne firme poput Microsofta i BlackBerryja. Da igraju po pravilima, stručnjaci obe kompanije dokazali su kada su odlučili da pojeftine neke od najtraženijih proizvoda kako bi motivisali kupce da pohrle u radnje.

Microsoftov tablet Surface RT sa 32 gigabajta memorije sada se na britanskom tržištu može kupiti za nešto više od 320 evra, što je čak 140 evra manje nego ranije. U slučaju verzije sa dvostrukom količinom memorije novi vlasnik moraće da izdvoji tek 415 evra.

Takođe, reč je o pokušaju takmičenja sa Appleom, Googleom i Samsungom na polju pametnih telefona i tableta, tvrde poznavaoci prilika u svetu modernih tehnologija. Uspeh koji su postigli mogao bi da se okarakteriše kao umeren.

- To je veoma važan korak za obe kompanije. Nadmetanje sa Appleovim i Samsungovim modelima nije lak posao. Naročito kada se uzme u obzir da je to teritorija na kojoj dominiraju opasni igrači - objasnio je analitičar telekomunikacija Toni Krips u izjavi za BBC.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS.rs)