Iphone kreće u osvajanje kineskog tržišta

Prema potpisanom ugovoru, iPhone 5S i iPhone 5C će od 17. januara biti dostupni u filijalama "China mobile" i prodavnicama Apple širom Kine, međutim, u saopštenju Apple-a nije precizirana cena uređaja

Američka elektronska kompanija Apple sklopila je dugo očekivani sporazum sa kineskom kompanijom "China mobile" o dovođenju iPhone-a na kinesko tržište, kojim uglavnom dominiraju jeftiniji Android smartfoni.

Ovaj sporazum će omogućiti kompaniji Apple da uđe na ogromno kinesko tržište i da pristupi oko 760 miliona "China mobile" pretplatnika, koji se u ovom trenutku sprema za uvođenje usluga četvrte generacije telekomunikacionih uređaja (4G), prenosi Frans pres.

Prema potpisanom ugovoru, iPhone 5S i iPhone 5C će od 17. januara biti dostupni u filijalama "China mobile" i prodavnicama Apple širom Kine, međutim, u saopštenju Apple-a nije precizirana cena uređaja.

Kineski korisnici su uveliko pozdravili vezivanje "China mobile" i Apple kompanija, međutim, analitičari upozoravaju da će rezultati ovog sporazuma zavisiti od kvaliteta 4G mreže "China mobile".

(Telegraf.rs / Tanjug)