ITHS priredio svečani prijem devetoj generaciji srednjoškolaca (VIDEO)

U ovoj savremenoj školskoj ustanovi deca će moći da koriste čak 30 kabineta, od kojih 15 računarskih, sa 360 računara

Foto: Nikola Tomić

Deveta generacija srednjoškolaca koja je svoje obrazovanje nastavila u ITHS, Srednjoj školi za informacione tehnologije, imala je danas prvi školski dan. Dok su deca u kabinetima bila sa svojim razrednim starešinama i budućim drugarima, roditelje su u amfiteatru dočekali direktorka i profesori škole koja posluje u Tehnološkom centru kompanije Comtrade, najvećem IT tehnološkom centru u regionu.

U ovoj savremenoj školskoj ustanovi deca će moći da koriste čak 30 kabineta, od kojih 15 računarskih i 360 računara.

Roditelji i nastavnici "oči u oči", Foto: Nikola Tomić

Prema rečima Aleksandre Prokopijević, direktorke ITHS, reč je o privatnoj školi koja nudi najkvalitetnije obrazovanje, a rukovodstvo škole se stalno trudi da ima najsavremenije programe.

- Tim od 48 nastavnika će naredne četiri godine pratiti vašu decu i biće apsolutno posvećeni njihovom obrazovanju, napomenula je direktorka.

Ove školske godine je upisana deveta generacija, Foto: Nikola Tomić

Direktorka Prokopijević je roditeljima takođe predstavila i nastavnike iz IT grupe stručnih predmeta koji praktično pokrivaju najveći fond časova u ITHS srednjoj školi.

Direktorka Prokopijević i deo profesorskog kadra, Foto: Nikola Tomić

Na samo pedesetak metara od školskih učionica su vrhunski inženjeri Comtradea, koji svakodnevno primenjuju baš ona znanja koja se prenose na časovima i stvaraju softverske i hardverske proizvode koji se koriste širom sveta. Svi veruju da je izbor obe škole najbolji mogući izbor jer je ITHS škola budućnosti.

Moderni kabineti, savremen prostor, motivisani i kreativni nastavnici i stručni kadar čine ovu školu jednom od najperspektivnijih. Oblast informacionih tehnologija je oblast koja samo može da raste i nudi širok spektar mogućnosti.

I roditelji uzbuđeni, kao i školarci, Foto: Nikola Tomić

Direktorka Prokopijević je na kraju poželela roditeljima da se u istom broju sastanu i za četiri godine, na dodeli diploma.

(J. V.)