Tviter glasao o vraćanju naloga bišeg predsednika: Donald Tramp ponovo ima profil na platformi

Konačni rezultati ankete u subotu uveče pokazali su 51,8% za, a 48,2% protiv. Anketa je obuhvatila 15 miliona glasova

Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Tviter nalog bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa je vraćen na platformu.

Nalog, koji je Tviter zabranio nakon napada na Kapitol 6. januara 2021, vraćen je nakon što je izvršni direktor Tvitera i novi vlasnik Elon Musk u petak uveče na Tviteru objavio anketu u kojoj je pitao korisnike platforme da li Tramp treba da bude vraćen.

- Narod je progovorio. Tramp će biti vraćen na funkciju. Vox Populi, Vox Dei - napisao je Mask na Tviteru u subotu uveče.

Konačni rezultati ankete u subotu uveče pokazali su 51,8% za, a 48,2% protiv. Anketa je obuhvatila 15 miliona glasova.

Dugo očekivana odluka novog vlasnika postavlja scenu za povratak bivšeg predsednika na platformu društvenih medija gde je ranije bio njen najuticajniji, iako kontroverzni korisnik. Sa skoro 90 miliona pratilaca, njegovi tvitovi su često pokretali tržišta, postavljali ciklus vesti i pokretali dnevni red u Vašingtonu.

Tramp je ranije rekao da će ostati na svojoj platformi Truth Social, umesto da se ponovo pridruži Tviteru, ali bi promena njegovog pristupa mogla imati velike političke implikacije. Bivši predsednik je ovog meseca najavio da će tražiti republikansku predsedničku nominaciju 2024. godine, sa ciljem da postane tek drugi vrhovni komandant ikada biran na dva neuzastopna mandata.

(Telegraf.rs)