Od sada i u Srbiji možete da prijavite da vas je neko prevario preko interneta!

Forma za prijavu obuhvata sve potrebne podatke za pronalaženje počinioca prevare, ali i kontakt podatke oštećenog, kako bi MUP mogao da ga kontaktira

I naša zemlja od skoro ima sistem za digitalno prijavljivanje internet prevara koji je osmišljen na sajtu KupujemProdajem.com, najvećem i najposećenijem portalu za oglašavanje u Srbiji, a u saradnji sa Odeljenjem za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije.

SET PROTIV VAMPIRI: O ovom urnebesnom oglasu priča cela Srbija, nasmejaće vas do suza!

Forma za prijavu obuhvata sve potrebne podatke za pronalaženje počinioca prevare, ali i kontakt podatke oštećenog, kako bi MUP mogao da ga kontaktira. Prijave prevara čija je vrednost veća od 5.000 dinara će se direktno prosleđivati MUP-u.

Sajt KupujemProdajem.com pored ovog novog vida saradnje sa MUP-om, početkom svakog meseca prosleđuje izveštaj sa svim prijavama prevara (uključujući i one čija je procenjena vrednost ispod 5000 dinara).

- Pošto se prevare dešavaju i u svakodnevnom životu, očekivali smo ih i u digitalnoj sferi. Zato je ovaj portal još 2011. godine lansirao online formu za prijavu prevara, gde je oštećeni korisnik mogao da dobije sve potrebne podatke za podnošenje krivične prijave. Budući da KupujemProdajem.com ide u korak s vremenom, smatrali smo za svoju obavezu da digitalizujemo i borbu protiv prevara na našem sajtu - istakao je Bojan Leković, osnivač sajta KupujemProdajem.com.

KupujemProdajem ima 760.000 registrovanih korisnika, 800.000 aktivnih oglasa i svakodnevno se pojavljuje preko 30.000 novih.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: b92.net)