YouTube ukida antivakserski sadržaj: Zabrana se ne odnosi samo na vakcine protiv korone

Platforma je prethodno uvela pravilo o zabrani dezinformacija u vezi sa virusom korona, za vreme pandemije, uključujući i one o tretmanima i prevenciji

Foto: Unsplash

Kompanija YouTube donela je odluku da na svojoj internet stranici blokira antivakserski sadržaj i to ne samo onaj koji se odnosi na vakcine protiv virusa korona, već i na sve ostale, poput vakcina protiv malih ili velikih boginja.

Kako piše Vašington post pozivajući se na potpredsednika YouTube-a za pitanja globalnog poverenja i bezbednosti Meta Halprina, kompanija će da zabrani i poznate aktiviste koji se bore protiv vakcina, a to će učiniti ukidanjem nekoliko naloga.

- Tu uključujemo sadržaj koji lažno tvrdi da odobrene vakcine izazivaju autizam, rak ili sterilitet, ili da supstance u vakcinama mogu da prate one koji ih prime - navodi se u saopštenju kompanije, koja je dodala će se njena pravila primeniti na specifične vakcine, kao što su one protiv boginja, ali i na opšte tvrdnje o vakcinama.

Platforma je prethodno uvela pravilo o zabrani dezinformacija u vezi sa virusom korona, za vreme pandemije, uključujući i one o tretmanima i prevenciji. Međutim, u sredu je navela da su se lažne tvrdnje prelile i u druge oblasti medicine.

Video: Antivakseri izašli na ulice Beograda: Protestovali i protiv gej parade, kordon policije ih zaustavio

(Telegraf.rs)