GOOGLE MAPS: Otkrivamo kako će izgledati virtuelna Srbija (FOTO)

Ekskluzivno vam otkrivamo kako izgleda slike Beograda i Srbije iz vozila Google Maps. U toku sledeće godine moći ćemo da virtualno hodamo kroz našu zemlju, kao da se nalazimo na licu mesta, a ne za računarom

Google maps besplatna digitalna internet mapa, koja čini osnovu mnogih servisa i usluga, od pregledavanja satelitskih snimaka, planiranja trase putovanja (plana kretanja), lokatora traženih mesta. Pored svega ima mogućnost da vam prikaze virtualnu hodanje kroz neke od gradova sveta, uskoro će takva mogućnost biti dostupna kod nas, tačnije već sledeće godine Srbija će postati "punopravni član"  Google map sveta.

Google automobili počeli su sa da snimaju Beograd za potrebe Street View. Snimanje je započelo 23. oktobra, a mnogi Beograđani imali su prilike da na ulicama vide oko desetak vozila, a uskoro kreću da mapiraju teritoriju čitave Srbije.

Desetak vozila imaju veliki broj kamera i lasera koji daju 3D oblik kojim se mapira čitav deo puta. Snimci u 3D rezoluciji, prikazuju celu grafiku terena koji se snimaju, odnosno sve što se nađe na putu prilikom snimanja, što vam daje utisak kao da ste "na licu mesta".

(Telegraf.rs)