UKRADENO 2 MILIONA ŠIFRI ZA FEJSBUK: Da li je i vaša među njima?

Ako vam ovih dana Facebook, Gmail, Yahoo ili Twitter zatraže da resetujete svoju lozinku, znajte da ste se i vi našli na udaru hakera i da vam je lozinka "provaljena". Najpopularnija ukradena šifra je "123456“. Facebook otkriva kako da se zaštitite

Ukoliko vam se desi da vam Facebook, Gmail, Yahoo ili Tviter zatraže da odmah resetujete vašu lozinku, znajte da ste se i vi našli na udaru hakera koji su došli do vaše pristupne šifre potrebne za logovanje na ove sajtove. Više od 2 miliona lozinki za internet sajtove među kojima su Yahoo, Facebook, LinkedIn, Twitter i Google ukradeno je i postavljeno na mrežu.

Grupa "Etički hakeri“ iz bezbednosne firme "Trustwave" otkrili su pravo malo bogatstvo korisničkih imena i šifara. Izveštaji govore da je ovo ozbiljna povreda podataka. Stručnjaci za bezbednost izjavili su za britanski BBC da iza ovog napada na korisničke šifre stoji kriminalna banda i da ukradene informacije mogu biti korišćene da se dođe do ličnih informacija sa ovih sajtova, koje zatim mogu biti prodate.

(Telegraf.rs / Izvor:mashable.com)