Od vaših tvitova će biti komponovana tvitofonija

Na nemačkom muzičkom festivalu će se 3.marta izvesti tvitfonija, odnosno kompozicija koja će biti napravljena zbirom najoriginalnijih melodija koju pošalju korisnici Tvitera širom sveta

Organizatori Kurt Vajl festivala u istočnonemačkom gradu Desau pozvali su korisnike Tvitera da putem ove društvene mreže šalju kratke kompozicije koje će kasnije biti aranžirane za simfonijski orkestar i izvedene tokom trajanja muzičke manifestacije.

Kako prenosi AFP, cilj je stvaranje "tvitfonije" na osnovu melodija koje će jubitelji muzike iz celog sveta komponovati i poslati putem Tvitera. Melodije, svaka ograničena na 140 karaktera kao što nalaže Tviter, biće odabrane i aranžirane za simfonijski orkestar.

Tvitfoniju, nastalu na osnovu najoriginalnijih muzičkih tvitova, izvešće 3. marta Filharmonijski orkestar Desaua pod dirigentskom palicom holandskog dirigenta Antonija Hermusa, a ceo spektakl će biti moći da se prati uživo preko interneta.

Festival u Desau, posvećen nemačko-jevrejskom kompozitoru Kurtu Vajlu, održava se od 22. februara do 9. marta uz veliki broj koncerata, projekcija filmova, izložbi i predavanja. Prošle godine ova manifestacija je privukla oko 16.000 posetilaca.

(Telegraf.rs / Tanjug)