Samsung Galaxy S9 u prodaji brže nego što se očekivalo: Evo kada ćete moći da ga kupite (FOTO)

Vreme koje je tviteraš Evan Blas naveo u svom tvitu podudara se sa onime što je izjavio predsednik Samsungovog mobilnog odeljenja DJ Koh

Jedan od najpoznatijih tviteraša iz sveta mobilnih telefona, Evan Blas, otkrio je tačan datum kada će se Samsung Galaxy S9 naći u prodaji. 

Sudeći po onome što je napisao na svom Twitter profilu, Samsung će svoju ovogodišnju perjanicu predstaviti 26. februara, poručivanje će početi već 3. marta, a u zvaničnoj prodaji će se naći od 16. marta, piše Mashable.

Vreme koje je Blas naveo u tvitu podudara se sa onime što je izjavio predsednik Samsungovog mobilnog odeljenja DJ Koh, a to je da će Galaxy S9 biti predstavljen na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni. MWC ove godine počinje baš 26. februara, a Samsungovo predstavljanje uvek bude na samom početku događaja.

Samsung objavio novi čip i otkrio 10 stvari koje će imati zver zvana Galaxy s9!

Podsetimo, pre nekoliko dana na Redditu se pojavila fotografija kutije ovogodišnjeg "flagship" modela južnokorejskog giganta, koja je otkrila nekoliko detalja u vezi sa ovim uređajem.

Sudeći po onome što piše na kutiji, Samsung Galaxy S9 imaće Quad HD+ AMOLED ekran od 5,8 inča, zadnju kameru od 12 i prednju kameru od 8 megapiksela. Takođe, na kutiji jasno piše "super slow-mo", odnosno mogućnost snimanja usporenog videa visoke rezolucije.

Iznenađenje je da na kutiji piše da će Galaxy S9 dolaziti sa 4 GB RAM-a, što je isto kao i kod prošlogodišnjih modela. Poređenja radi, Samsung je na Galaxy Note 8 ubacio 6 GB RAM-a, pa bi bilo prilično iznenađujuće da to ne uradi na ovogodišnjem "flagship" modelu.

Novu Samsungovu perjanicu će pokretati Exynos 9810 čip (u Americi to će biti Qualcomm Snapdragon 845).

(Telegraf.rs)