≫ 

Samsung objavio novi čip i otkrio 10 stvari koje će imati zver zvana Galaxy s9!

Exynos 9810 je stigao i doneo brojna poboljšanja u odnosu na svog prethodnika

  • 8

Samsung je pre nekoliko dana predstavio novi Exynos 9810 čip koji će pokretati ovogodišnji "flagship" model Galaxy S9. Detalji o ovom procesoru otkrili su veliki broj opcija koje će imati jedan od najboljih pametnih telefona koji će se pojaviti u ovoj godini.

U nastavku vam predstavljamo deset opcija koje će imati Samsung Galaxy S9 zahvaljujući Exynosu 9810.

Procurelo još fotografija nove Samsungove zveri (VIDEO)

10. Face ID i Animoji

Sigurno je da Samsung skener lica i animirane emotikone neće nazvati isto kao Apple, ali će njihova suština biti ista.

Jedna od opcija koju će doneti Exynos 9810 je "dubinsko očitavanja" lica u 3D kako bi se telefon otključavao licem, a to će isto služiti i za animirane smajliće, piše "TechRadar".

Foto: Weibo.com

9. 4K video u 120fps

Jedno od najverovatnijih poboljšanja na Galaxy S9 modelu u odnosu na prethodnu generaciju telefona je bolje snimanje videa. Zahvaljujući Exynos 9810 čipu moći ćemo da snimamo video u 4K rezoluciji i to sa 120 frejmova u sekundi.

Poređenja radi, iPhone X 4K video može da snima u maksimalno 60 frejmova. Ovako visok fps doprineće da snimci izlgedaju još realnije.

8. Usporeni snimci u 4K rezoluciji

Mogućnost snimanja usporenih video-klipova na Exynos 9810 čipu nigde nije specifično spomenuto, ali 120 fps-a je neophodno kako bi se usporeni snimak u 4K rezoluciji prikazivao kako treba.

Zbog toga je vrlo verovatno da će Galaxy S9 dolaziti i sa ovom opcijom.

7. Više snage

Exynos 9810 je čipset sa osam jezgara, od kojih četiri rade na 2,9 GHz, a preostala četiri na 1,9 GHz. To je skok sa 2,3 GHz, odnosno 1,7 GHz koliko je imao Exynos 8895 koji se nalazi u Galaxy S8 i S8 Plus modelima.

Foto: Tanjug/AP

Single-core performanse su duplo bolje nego na prethodnom Exynosu, dok su multi-core performanse 40% bolje.

Pored više snage, novi Samsungov procesor biće i energetski manje zahtevan, pa će baterija na Galaxy S9 modelu trajati duže. Takođe, grafički čip je 20% jači, pa će to doprineti realnijim efektima u video-igricama.

6. Brži download

Veća snaga, doprineće i većoj brzini interneta. Exynos 9810 podržava Cat 18 LTE za brzine preuzimanje do 1,2 Gbps.

Toliko brzina dovoljna je za strimovanje snimka virtuelne realnosti visokog kvaliteta. Nažalost, u realnosti će realna brzina biti ograničena od strane mobilnog operatera i sigurno će biti sporija od maksimalnih 1,2 Gbps.

Pored veće brzine downloada, povećana je i brzina uploada podataka na 200 Mbps.

5. Bolje kamere

Foto: Tanjug/AP

Kamere na Samsung Galaxy s9 biće brže i bolje nego na njegovom prethodniku, jer Exynos 9810 ima dual-ISP (image signal procesor), jedan visokih performansi, dok drugi ima malu potrošnju produžujući bateriju na taj način.

Čip je takođe sposoban za brži autofocus i poboljšava algoritme koji se koriste za smanjenje šuma na fotografiji, poboljšanje ivica i ulepšavanje lica.

4. Bolji zvuk

Audio subsistem novog Exynos čipseta je takođe poboljšan. To će doprineti kvalitetnijem zvuku, a takođe će nam se baterija sporije trošiti kada slušamo muziku.

3. Poboljšana Bixby veštačka inteligencija

Exynos 9810 može da koristi softver za dubinsko učenje kako bi pravilno identifikovao predmete i osobe na fotografijama.

Bixby trenutno poseduje mogućnost prepoznavanja predmeta, ali ono ne funkcioniše najbolje u svakoj situaciji. Ova karakteristika ima za cilj da to promeni.

2. Oštriji ekran

Foto: Pixabay.com

Novi čipset kompanije Samsung podržava 4K UHD (4.096 x 2.160) i WQUXGA (3.840 x 2.400) rezolucije ekrana.

To znači da bi Galaxy S9 mogao da dođe sa ekranom veće rezolucije, jer primera radi, Galaxy S8 ima rezoluciju od 2.960 x 1.440 piksela.

1. Poboljšani VR

Oštriji ekran bi drastično mogao da poboljša VR iskustvo. 

Trenutno stanje virtuelne realnosti nije najsjajnije, jer je rezolucija prikaza i dalje neoštra i pikselasta. To bi Exynos 9810 mogao drastično da promeni, jer Samsung obećava pružanje "potpuno impresivnog grafičkog iskustva".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Егзекиеы Блоофф

    10. januar 2018 | 21:23

    Sve "poboljšanja" koja niko živ ne može da primeti, čista metafizika. Ono što je bitno to i dalje škripi a to je baterija koja crkne za godinu dana i onda ćao galaxy ili stalno vuci punjač sa sobom. Da ne pominjem staklo na sve strane, i vrhunski nepraktičan edge dizajn. Verovatno ni samom pronalazaču tog izuma nije jasno koja je svrha tog, sem da ukoliko padne opet bude ćao galaxy...

  • YU

    10. januar 2018 | 18:06

    Ja mislim da ni Samsung sam ne zna koliko su modela izdali do sad, jos im se ni poslednji nisu ohladili na tržištu kako treba oni vec nesto novo (isto) izdaju. Tuzno je sto im modeli nisu dugotrajnog karaktera, na duze staze, pa da kazem to je kvalitet.

  • Samsung

    10. januar 2018 | 18:00

    Nista specijalno vise od s8 ,s8+ ili note8...ali jednostavno mora zbog trzisne trke. Ako se realno pogleda sta moze telefon vise da ima od note 8 modela ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA