Novi Xiaomi premijum telefoni Mi 10 serije stižu na domaće tržište, poznate cene u Srbiji

Xiaomi od pre nekoliko meseci ima novog distributera, kompaniju Comtrade Distribution, zaduženu za distribuciju ovog brenda u našoj zemlji

Foto: Xiaomi

Kineska kompanija Xiaomi poslednjih nekoliko godina stekla je rutaciju proizvođača čiji pametni telefoni u svim kategorijama spadaju u uređaje koji kupcima nude najviše kada je u pitanju odnos cena - kvalitet.

Xiaomi, čiji su proizvodi na srpskom tržištu zvanično dostupni nešto više od dve godine, od pre nekoliko meseci ima novog distributera, kompaniju Comtrade Distribution, zaduženu za distribuciju ovog brenda u našoj zemlji.+

Foto: Xiaomi

Najnoviji uređaji Xiaomijeve Mi 10 serije, koji su u Kini zvanično predstavljeni u prvoj polovini februara, od 15. aprila će biti dostupni na našem tržištu, kada počinje pretprodaja. Prodaja u ponudi operatera Telekom MTS, kao i u Gigatron prodavnicama počinje 23. aprila.

Mi 10 i Mi 10 Pro koriste isti čipset - Snapdragon 865 sa X55  modemom. Uređaji su opremljeni AMOLED FullHD+ ekranima dijagonale 6,67 inča sa zakrivljenim ivicama i osvežavanjem od 90Hz.

Sistem kamera na poleđini uređaja čine četiri senzora, od kojih glavni ima 108MP. Tu je i punch-hole selfi kamera od 20MP. Oba modela odlikuje podrška za bežično punjenje, 5G mrežnu i Wi-Fi 6.

Foto: Xiaomi

Uređaji će se na domaćem tržištu prodavati po preporučenim cenama:

Xiaomi Mi 10 Pro će se prodavati po ceni od 124.990 dinara, dok će standardni Xiaomi Mi 10 biti dostupan po cenama od 99.990 dinara (verzija sa 128GB interne memorije) i 104.990 dinara (za 256GB verziju).

Za kupce prvih Mi 10 uređaja obezbeđeni su i pokloni. Tako će prvih 50 kupaca u MTS-u, odnosno prvih 40 u Gigatronu, na poklon će uz svoje telefone dobiti i Xiaomi slušalice - Xiaomi Mi True Wireless Earphones White AirDot Pro.

Foto: Xiaomi

(Telegraf.rs)