Niko neće iPhone 13, a on ipak stiže na jesen i to sa kamerama boljim nego ikada

Tri četvrtine anketiranih ljubitelja Appleovih pametnih telefona bi voleleo da 13. generacija iPhonea dobije neko drugo ime...

Foto: Apple / Promo

Veliki broj iPhone korisnika bi želeo da sledeća generacija tog pametnog telefona ne bude nazvana "iPhone 13", već da dobije neko drugo ime, odnosno oznaku.Čak 74 odsto ispitanih, u anketi koju je sproveo sajt SellCell, se tako izjasnilo.

Međutim, samo se njih 18 odsto tako izjasnilo tvrdreći da su sujeverni kada je broj 13 u pitanju. A za najbolje potencijalno ime novog modela, sa 38 odsto glasova, izabrano je "iPhone (2021)".

A kako se bliži jesen i sve izvesnije predstavljanje novog modela, koje se očekuje u septembru, sve je više, uglavnom nezvaničnih informacija o novom Appleovom telefonu. Tako je poznati analitičar Apple ekosistema i uređaja Ming-Či Kuo izneo svoje nove procene kada je sistem kamera novog modela u pitanju.

Naime, Apple je u iPhone 12 Pro ugradio sistem kamera sa tri senzora, od kojih je jedna kamera sa ultraširokim objektivom. Korisnicima je ostavljena mogućnost da sami prebacuju između objektiva ako žele, ali kamere uređaja imaju fiksni fokus.

Kuo tvrdi da će se to promeniti kod iPhone 13 uređaja. Prema njegovim prognozama, iPhone 13 Pro modeli će nastaviti da koriste ultra širokougaonu kameru, ali će dobiti i mogućnost autofokusa, piše Ubergizmo.

Apple, takođe, planira i dodatne izmene kod objektiva, koji će umesto sadašnjih pet, imati šest elemenata, prenosi Benchmark. To bi trebalo da omogući bolji kvalitet snimljenih fotografija i videa.

Ove promene će se u početku odnositi na iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max modele, dok će na druge iPhone modele biti primenjen 2022. godine.

(Telegraf.rs)