Gejming konzola koja je (ne toliko) iznenađujuće pobedila tokom Crnog petka

Iako su PlayStation 5, Xbox Series X i Nintendo Switch OLED modeli i dalje najtraženije konzole, nedostatak čipova i velika potražnja učinili su da ih je skoro nemoguće pronaći.

Može se reći da se očekivalo da će konzole nove generacije biti neke od najpopularnijih artikala tokom različitih rasprodaja Crnog petka i Sajber ponedeljka, ali ono što možda i nije bilo toliko očekivano je da će Xbox Series S, slabija i jeftinija serija konzola kompanije Microsoft biti najveći "pobednik" ove sezone.

Analiza koju je obavio Adobe Digital Economy, i koja je analizirala preko trilion poseta raznim maloprodajnim lokacijama širom SAD-a, otkrila je da Xbox Series S nije bio samo najpopularnija konzola ove generacije, pobedivši konkurentne PlayStation 5 i Nintendo Switch konzole, već je bio i jedan od najpopularnijih artikala uopšte.

Sa jedne strane, ovakav nivo uspeha neočekivan je s obzirom na to da se o Series S konzoli obično ne govori toliko u poređenju sa ostalim konzolama nove generacije. Međutim, iako su PlayStation 5, Series X i Nintendo Switch OLED modeli i dalje najtraženije konzole, nedostatak čipova i velika potražnja učinili su da ih je skoro nemoguće pronaći, dok je Series S bio široko dostupan.

Svakako ne škodi činjenica da Series S košta samo 300 dolara, što je u nekim slučajevima čak i 200 dolara manje od konkurentnih konzola, a u isto vreme je sposobna da pokrene sve moderne video igre, poput popularnih naslova kao što su "Forza Horizon 5", "Halo Infinite" ili "Call of Duty: Vanguard".

Ako se smatra da je konzola „jeftinija“ od konkurencije, uprkos svim drugim varijablama koje mogu postojati u tim poređenjima, ona ima prilično dobre šanse da u nekom trenutku bude na vrhu liste, a sada je postalo jasnije da Series S ima koristi od svoje relativno niske cene. Tačnije, 300 dolara za gejming konzolu nove generacije počinje da izgleda kao veoma dobar dogovor kada uzmete u obzir da PS5 i Series X ne samo da se mogu pohvaliti skupljim cenama, već je i „najlakši“ način da se do njih dođe preko različitih preprodavaca koji te cene dodatno povećaju.

Uparen sa veoma popularnom Microsoft-ovom pretplatničkom uslugom Game Pass, Series S je jedna od najjeftinijih opcija za ljude koji žele pristup nekim od popularnijih modernih igara.

To što Series S ne koristi najnapredniju moguću tehnologiju bila je prepreka u prodaji ove konzole u ​​protekloj godini među gejmerima koji su među prvima usvojili nove generacije PlayStation i Xbox konzola. Sada se čini da je ta mana postala najveća prednost ovog gejming sistema.