Ako vas zanima golotinja, ovo ne smete da propustite (FOTO) (18+)

U galeriji "New Moment" svakog četvrtka, do 23 oktorbra, u periodu od 17 do 19 časova, publikae će moći da pogledala izložbu najpoznatijih svetskih erotskih fotografa

25 orignialnih grafika najpoznatijih svetskih erotskih fotografa, među kojima su Helmut Njuton, Sem Tejlor Vuds, Nobujoši Araki, Greg Gorman, Men Rej, Džilup Sief, Nen Goldin i Ralf Gibson, izložene su u galeriji New Moment do 23. oktobra, svakog četvrtka tokom ovih mesec dana, u periodu od 17 do 19 časova, publiku očekuju profesionalne ture kroz izložbu.

Sada već kultne erotske fotografije Helmuta Njutona proslavljaju koncept života kao performansa u kome seks i nasilje, postavljeni kao pozorišna drama, uprkos uzbuđenju koje izazivaju, prevode seksualnost iz oblasti emocija i ljubavi u obezličeno polje ukusa i stila.

Pored Njutonovih uzbudljivih dela, izložba prikazuje i fotografije koje potpisuju Sem Tejlor Vuds u čijem prikazu tela vidimo poigravanje sa statikom, geometrijom, ravnotežom i gravitacijom, Nobujoši Araki koji naglašava razotkrivenost postavljajući boju kao simbol Erosa, a čin fotografisanja je prepun emocija poput seksualnog čina.

Primarnost estetskog snažno je prisutna u predstavi fizičke intimnosti koju nam daje Greg Gorman. Nadrealisti poput Men Raya posvetili su posebno značajnu pažnju erotskoj fotografiji, dok kontrasti crnog i belog i upotreba svetla i senke unose neophodno uzbuđenje i dodatno "dramatizuju" prizor, makar samo sastavljen od fragmentisanog tela žene, kako ih vide Džinlupe Sief i Ralf Gibson.

Od sredine 70-ih godina liberalizacijom celokupnog društva javlja se i muška erotska fotografija kao i queer fotografija koja sadrži i izrazito politički karakter, a koju na ovoj izložbi možete videti kroz objektiv Nen Goldin.

(Telegraf.rs)