DIRNUĆE VAS U SRCE: Ovo su najtužnije istinite pesme (VIDEO)

Samoubistvo mlade na venčanju, pogibija zaljubljenog para samo su neke od tragičnih priča koje prate neke najvećih eks-Ju hitova

Neke od najvećih eks-Ju hitova navodno prate priče sa tužnim krajem. Te numere govore o tragičnim događajima, poput samoubistvo mlade na venčanju, pogibija zaljubljenog para, i ostalih, koji su, nažalost, navodno istiniti.

Ovo su najtužnije istinite pesme.

"Bacila je sve niz rijeku" - Ova pesma govori o velikoj ljubavi legendarnog pevača Davorina Popovića i jedne anonimne devojke iz Sarajeva. Kada su njih dvoje trebalo da se venčaju, ona je abortirala i nestala.

Posle više godina, na jednom koncertu u Švedskoj, Davorinu se navodno učinilo da je ugledao tu devojku. Prekinuo je nastup, sišao sa scene i sišao među publiku. Nažalost, Popović je nije našao i posle je nikada nije video, piše "24sata".

"Indexi" - "Bacila je sve niz rijeku"

"Zmaj" - Navedena pesmu otpevalaa je pevačica Indira Radić, a tekst za ovu numeru napisala je Marina Tucaković, koja je navodno dobila inspiraciju iz jedne tužne životne priče. Devojka i mladić iz ovog hita zaljubili su se u srednoj školi, a deset godina kasnije zakazali su svadbu.

Međutim, devojka saznaje da ima rak pankreasa, koji je u poodmakloj fazi. Venčanje je bilo otkazano, a ona je momku napisala pismo (tekst iz pesme "Zmaj") i zamolila ga je da ga pročita nakom njene smrti. Dečko se to isto veče napio i otvorio pismo. Kada je došao u bolnicu ujutru, devojka je preminula.

Inidira Radić - "Zmaj"

"Tu noć kada si se udavala" - U pitanju je jedna od najvećih balada "Prljavog kazališta". Priča govori da je član ovog benda Jasenko Houra imao devojku, a kada je on išao u vojsku, upitao ju je da li će ga čekati. Ona je odgovorila potvrdno. Međutim, kada se Jasenko vratio iz vojske, grupa je imala svirku zakazanu za jedno venčanje, a to je bilo njeno venčanje.

U drugoj verziji te priče, devojka je ugledala Jasenka i navodno odmah sebi pucala u glavu.

"Prljavo kazalište" - "Tu noć kada si se udavala"

"Čiji su ono svatovi" - Pesma Vesne Zmijanac navodno je nastala prema tragediji koja je zadesila jedan par. Mlada, koja je bila u drugom stanju, i mladoženja krenuli su na probu svog venčanja. Nažalost, oni su imali saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli, a pesma je posvećena njima.

Vesna Zmijanc - "Čiji su ono svatovi"

(Telegraf.rs/24sata.rs)