BASKET NA CRVENOM TEPIHU: Film "Bićemo prvaci sveta" ispunio Sava centar! (FOTO)

Premijera novog domaćeg filmskog hita sa sportskom tematikom izazvala je, očekivano, ogromno interesovanje

Foto: Telegraf

Premijera novog domaćeg filma "Bićemo prvaci sveta" u Sava centru očekivano je izazvala ogromno interesovanje, a u sali je bio prisutan i veliki broj poznatih ličnosti - što iz sveta košarke i filma, što iz drugih oblasti javnog života.

Film o osnivačima čuvene "jugolsovenske škole košarke" i prvoj zlatnoj medalji na Svetskom prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, režirao je Darko Bajić.

Ulogu Nebojše Popovića, koji je pokrenuo „košarkaški bum“ u bivšoj Jugoslaviji, tumači Strahinja Blažić. Miloš Biković je u ulozi Radomira Šapera, predsednika Košarkaškog saveza Jugoslavije. Aleksandar Radojičić tumači lik Bore Stankovića, koji je bio prvi čovek FIBA, dok je Marko Janketić u ulozi Aleksandra Nikolića, tvorca jugoslovenske škole koji je uspostavio specifičnu filozofiju košarke.

U ostalim ulogama su glumci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije: Leon Lučev, Sergej Trifunović, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Nina Janković, Tamara Dragičević, Stefan Kapičić, Jure Henigman, Goran Bogdan, Radovan Vujović, Toni Mihajlovski,Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić i drugi.

Američki glumac Džon Sevidž, najpoznatiji po svojim ulogama u kultnim filmovima“ Kosa“ i „Lovac na jelene“, kao specijalni gost tumači lik Vilijama Džonsa koji je bio jedan od osnivača Svetske košarkaške federacije 1932. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Telegraf.rs)