31. Amstel Fashion Week: Poznate dame prošetale pistom

Katarina Radivojević, Olivera Kovačević, Jelena Blečić, Sandra Perović, Minja Miletić, Mirka Vasiljević, Anabela Bukva, Tamara Bakić obeležile treće veče Beogradske nedelje mode

Treće veče 31. Amstel Fashion Week-a obeležilo je prisustvo mnogih poznatih ličnosti, što na pisti, to i u publici. U ulozi manekenki našle su se i glumice Katarina Radivojević, Mirka Vasiljević, voditeljke Olivera Kovačević, Sandra Perović, Minja Miletić, Ana Mitić, dizajnerka Verica Rakočević i druge poznate dame.

Neobičnom i vrlo zanimljivom prezentacijom make-up trendova svetski poznatog brenda L'oreal Paris, sinoć je započelo treće veče 31. Amstel Fashion Week-a.

Nakon toga je usledila revija samostalnih dizajnerki Ljube Sikimić i Ive Stefanović.

Pred prepunom salom Ljuba Sikimić je prikazala kolekciju inspirisanu rađanjem prirode. Kolekcija pod nazivom "Flourishing" predstavlja ženstvenost i eleganciju u novom svetlu. Modeli Ive Stefanović prikazani u kolekciji pod nazivom "Up, Up, Up!", koja je namenjena uspešnim i ostvarenim ženama. Brend Iva Stefanović se u javnosti prepoznaje kao ekološki orijentisan i društveno koristan i koristi svaku priliku da tu poruku prosledi kroz jezik mode.

Potom je publika uživala u reviji nakita "Pierre Lang" koja je upotpunjena zanimljivim haljinama brenda "Sherry Hill". Pistom su prošetale, pored manekenki, i poznate dame Anabela Bukva, Marina Kotevski, Adriana Čortan i mnoge druge. Nakit "Pierre Lang" je prvi put imao prezentaciju u našoj zemlji, ali ima tradiciju dugu više od 50 godina i jedan je od najpoznatijih unikatnih dizajnerskih komada nakita u Evropi. Posebno je važno naglasiti da je izrađen od 100% hipoalergenskih materijala.

Mlada, ali afirmisana dizajnerka Ana Ljubinković predstavila je svoju kolekciju "Tiho proleće" uz zvuke pesama Lane Del Rej. Njeno viđenje mode bazira se na smelom kombinovanju boja dezena i detalja. Ana je i ove sezone ostala dosledna stilu po kome je prepoznatljiva, odnosno odstupanju od trendova i insistiranju na ličnoj percepciji mode. Utisak večeri, svakako, je bilo njeno predstavljanje modnih trendova za proleće/leto.

Iznenađenje večeri, izostavljeno iz plana programa, bila je prezentacija specijalnog sezonskog magazina "Hello Fashion!" Iz Volvo automobila koji je bio parkiran na pisti izašla je glumica Katarina Radivojević u crnoj seksi haljini i kožnoj jakni i prošetala crvenim tepihom kao na holivudskim premijerama. Nakon nje pistom su prošetale i oživele stranice novog magazina i Olivera Kovačević, Jelena Blečić, Sandra Perović, Minja Miletić, Ana Mitić i Mirka Vasiljević.

Poznati italijanski brend "Patrizia Pepe" u jednoj klupskoj, atipičnoj atmosferi predstavio je svoje modele. Za visokim barskim stolovima na pisti u garderobi ovog brenda "zabavljali" su se Vlada Vuksanović, Miša Obradović, Vlada Cvetković, Boško Jakovljević i ostali manekeni, dok se na samom kraju modnog performansa uz pesmu "Party started" pojavila Tamara Bakić.

(A. V. / Foto: Nadlanu)