SUSRET KOJI JE PROMENIO NJIHOVE ŽIVOTE: Kako su se upoznali Silvana Armenulić i Toma Zdravković? (VIDEO)

Silvana je 1958. pozvala nepoznatog mladića po imenu Toma Zdravković da peva na njenom koncertu, a sve ostalo je legenda

Životni putevi neverovatnih pevača, Silvane Armenulić i Tome Zdravkovića, su se prepletali nekoliko puta, a malo je poznato kako su se njih dvoje upoznali, kao i da je taj susret na mnogo načina uticao na njihove sudbine.  

Davne 1958, mlada Silvana je nastupala u jednom hotelu u Leskovcu. Pre koncerta je šetala kroz park i ugledala na klupi promrzlog i izgladnelog mladića. Ona se sažali i počne razgovor sa njim. On joj kaže da se zove Toma Zdravković i da on voli da peva narodne pesme.

Silvana ga odvede na svoj nastup, čak mu u jednom momentu da mikrofon. Kada je čula kako Toma peva, sva se naježila, navodi, između ostalog, u svojoj knjizi "Za društvo u ćošku", Aleksandar Gajović, poznati novinar i kulturni radnik.

Deset godina kasnije, sada već poznati pevači Toma i Silvana su se ponovo sreli, i započeli saradnju, a Zdravković je za nju napisao jednu od najlepših narodnih pesama "Šta će mi život bez tebe dragi".

Na žalost, prerano smo ostali bez ovih fantastičnih umetnika, Silvana Armenulić je u 38. godini poginula 1976. u saobraćajnoj nesreći dok je Toma Zdravković preminuo 1991. od raka prostate. Imao je 52 godine.

(Telegraf.rs/ izvor: Blic)