BIO SAM TIHI, A NISAM IMAO NI ZA HLEB: Ispovest Voje Brajovića! (FOTO) (VIDEO)

- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas - priča legendarni glumac

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Veliki glumac Voja Brajović prisetio se dana kad je slavu sticao igrajući Tihog u "Otpisanima", i naveo detalje iz tog perioda koji zvuče poprilično začuđujuće.

- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikada nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare, znali smo koliko otprilike jedna epizoda filmskog snimanja košta.

Glumac nastavlja:

- Onda ti neki tamo kaže: "Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare". Nisam imao hleba da jedem - priznao je Brajović i dodao da su zato za "Povratak otpisanih" bili u situaciji da "opelješe" producente.

KULTURA SE JAVI - VAISTINU SE JAVI: Voja Brajović za Telegraf o "kulturnom zemljotresu" u Beogradu (FOTO)

Brajović se priseća sa setom:

- Aca Đorđević me zove i kaže: "Biće para, imaćete milion po epizodi". Zatim nam direktor kaže da postoji problem, a to je da je Pavle Vuisić pristao da snima za 20 miliona. Na to mi kažemo da hoćemo da Pavle Vuisić ima isto kao i mi. I on pristane i na to. Snimamo mi tako, završimo to i odemo po pare... Kažemo - da ne sabiramo sad koliko je bilo dana snimanja i troškova, da zaokružimo još malo i on opet pristane na veću sumu. Bili smo presrećni. Pitamo kako to su pristali na sve naše uslove, a oni kažu da bi nam dali i više da smo tražili.

(Telegraf.rs/Alo)