Svetkovina ljubavi i radosti u novom spotu Sestara Gobović (FOTO) (VIDEO)

Pogledajte najnoviji spot etno sastava “Sestre Gobović” za pesmu “Dođi, dođi” koju je svojevremno proslavio legendarni pevač Luis

Etno sastav „Sestre Gobović“ (Gobo Sisters Band) ekranizovao je pesmu „Dođi, dođi“ koju je komponovao Andrej Andrejević, po tekstu Zorana Milenkovića, a svojevremeno pevao i tragično nastradali Ljubiša Stojanović Luis.

- Za razliku od Luisove verzije pesme, ova se kompletno bazira na limenim duvačkim instrumentima, brža je i ritmičnija. Kroz nju se provlače vokalni odgovori na vodeću pevačku deonicu koji su na romskom jeziku, pa smo se potrudili da u skladu sa tim, ali i sa temom pesme, spot ima filmsku atmosferu, inspirisanu nekim ostvarenjima Emira Kusturice – kaže autor numere Andrej Andrejević.

Spot je režirao Dragan Đorđević.

- Uživale smo na snimanju, pa se nadam da će i naša publika uživati dok gleda spot i sluša ovu veselu ljubavnu pesmu – kaže Marina Gobović, a njena sestra bliznakinja Marija dodaje:

- Ovu numeru smo snimile kao omaž legendarnom pevaču, ali ona nosi našu, žensku, energiju i malo je dinamičnija, pa verujem da će se rado slušati na veseljima.

Pogledajte spot:

Orkestar “Sestre Gobović” (Gobo Sisters Band) sastav je koji čine pevačice, sestre bliznakinje, Marija i Marina Gobović, kompozitor i klavijaturista Andrej Andrejević, kao i nekoliko sjajnih multiinstrumentalista koji sviraju tradicionalne balkanske instrumente sa podjednakim umećem kao i moderne.

Orkestar izvodi muziku inspirisanu tradicijama Srbije, ali i čitavog Balkana, u sopstvenim originalnim i savremenim aranžmanima. Njihov zvuk se može okarakterisati kao pravac u muzici koji se popularno naziva “moderna tradicija Balkana” ili “etno-pop”.

Sestre Gobović izdale su dva albuma, "Zora" (2014) i "Probudi se" (2015), a njihove pesme su u duhu izvorne muzike sa ritmovima prilagođenim 21. veku i idejom približavanja izvorne muzike i mlađoj populaciji.

(Telegraf.rs)