St. Germain pokrenuo magiju za prvih 3.000 putnika na novoj Exit Avanturi (FOTO)

Proslavljeni francuski producent i kompozitor St. Germain sinoć je u Belexpocentru održao svoj prvi koncert u Srbiji pred više od 3.000 ljudi

Ljubitelji pariskog muzičara iščekivali su ovaj koncert gotovo dve decenije, a koliko je njegova muzika značajna za čitave generacije koje su jazz-house i lounge zavoleli putem epohalnih izdanja “Tourist” i “Boulevard”, sinoć se moglo gotovo opipati.

Veštim sklopom dobro znanih pesama, kao i fantastičnih numera sa novog albuma “St. Germain”, osam muzičara na sceni držali su publiku na vrhovima prstiju gotovo dva sata, a posetioci su osmesima potvrdili koliko im je prijao ovako magičan početak Exit Avanture.

Ludovic Navarre, kako je puno ime umetnika kojeg znamo pod imenom St. Germain, napravio je zanimljiv muzički zaokret i u nove pesme uveo zvuke zapadne, saharske Afrike, pa su se sinoć u Beogradu mogli čuti i tradicionalni instrumenti iz Malija, kao što su kora, balafon i n’goni, utkane u njegov specifični zvuk koji u sebi sadrži elemente house muzike, džeza i bluza.

Koncert je otvoren singlom „Real Bluessa novog albuma „St. Germain“, da bi usledila jedna od njegovih najpoznatijih pesama, „Rose Rouge“. Čuveni „So Flute“ odsviran je u potpuno novom aranžmanu, a nakon dva sata više nego kvalitetne svirke, nastup je završen kultnom numerom „Sure Thing“ koju su muzičari izveli na bis.

Beogradski koncert je ujedno i početak velike svetske turneje St. Germain, a Navarre je ranije najavio da mu je drago da je prvi koncert baš u Srbiji, budući da nikad nije nastupao u ovom delu Evrope.

Za produkciju događaja bili su zaduženi Exit, agencija Infinity Creative i Dom omladine Beograda.

Glasaj za Exit i Sea Dance do 12. novembra!

Pobednik iz 2013, Exit festival je i sedme uzastopne godine nominovan za „Najbolji veliki evropski festival“, a Sea Dance brani prošlogodišnju titulu „Najboljeg srednje-velikog festivala“, odnosno do 40.000 posetilaca po danu. Glasanje za European Festival Awards traje do 12. novembra, a glasači mogu da osvoje VIP ulaznice za pobedničke festivalime širom Evrope!

(Telegraf.rs)