TELEGRAF I MCF VAS VODE U SKRIVENI BUNKER NA KALEMEGDANU: Povodom najnovijeg Spilbergovog filma „Most špijuna“ (FOTO)(VIDEO)

Pobegnite od gradske vreve u tišinu tajnih bunkera na Kalemegdanu! Ono što je potrebno da uradite jeste da nam pošaljete mail sa kontakt podacima na karte@telegraf.rs a prvih 14 čitalaca koji se budu javili do subote, 28.11.2015. posetiće tajne bunkere na Kalemegdanu!

Da li ste znali da se na Kalemegdanu nalazi veliki bunker tajno napravljen za vreme „Hladnog rata? On je trebalo da bude jedna od ključnih odbrana Beograda u slučaju da je došlo do rata između SADa i SSSRa.

Novo ostvarenje „Most špijuna“ upravo se bavi tim dobom istorije i na veran način prikazuje zategnute odnose između država dva bloka. Ovo je istinita priča o životu Džejmsa B. Donovana, američkog advokata koji je na sebe preuzeo posao pregovoranja sa Rusima o razmeni tajnih agenata.

Njegova karijera pregovarača je počela razmenom špijuna Rudolfa Abela za američkog pilota Frensisa Gerija Pauersa oborenog 1960. u sovjetskom vazdušnom prostoru i zarobljenog od strane Rusa.

Film „Most špijuna” potpisuje Stiven Spilberg, scenaristi su braća Koen, a glavnu ulogu tumači Tom Henks. U glumačkoj postavi pored Henksa su još i Mark Rajlans, Skot Šepard, Ejmi Rajan i Alan Alda.

U bioskope širom zemlje „Most špijuna“ stiže od 26. novembra, a premijera je zakazana istog dana u 19:30h u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center u Beogradu.

(Telegraf.rs)