Marijana Mateus: Kolekcija inspirisana vedrinom! (FOTO, VIDEO)

Pred novosadskom publikom kreatorka prikazala najnoviju kolekciju pod nazivom "Flora"

Modna kreatorka Marijana Mateus održala je reviju na kojoj je prikazala najnoviju kolekciju "Flora". Na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Marijana je upriličila više od mode uz cveće, muziku i zanimljivu scenografiju. Sve je podsećalo na mjuzikl. Za haljine jakih boja kreatorka i spisateljica je inspiraciju pronašla u filmskim divama zlatnog doba Holivuda Merlin Monro i Grejs Keli. U okviru svoje osme samostalne revije, dizajnerka je pred prepunom salom SNP-a prikazala preko 40 modela.

- Sve koreografije je osmislila Milica Cerović, a angažovali smo i veliku baletsku trupu. Želim da dame koje ponesu moje haljine, sa sobom ponesu i osmeh - kaže Marijana i dodaje: - Ja bih zaista volela da mogu da budem samo kreator, ali sam morala i aktivno  da učestvujem u organizovanju svakog detalja na reviji.

Za razliku od predhodne kolekcije "Black and White" u kojoj nije bilo vedrijih boja, "Flora" je velika promena u pristupu kreatorke, a kako kaže, sva ta vedrina proističe iz njenog unutrašnjeg sklada i zadovoljstva.

- "Black and white" je bila jedna faza u životu, tada mi je sve bilo crno i belo. Sada sam ispunjena ljubavlju i pozitivnom energijom, a to se može videti i po novim modelima. Tokom leta ću odmarati, a na jesen krećem sa novim projektima - otkrila je kreatorka.

U prvom redu na reviji su uživale i Mirjana Bobić Mojsilović, Ena Popov i Biljana Ristić. Nakon završene revije Marijana je sa prijateljima uspeh proslavila na koktelu u poznatom novosadskom lokalu "Đardino".

(A. V.)