6 SATI ROKENROLA NA KRCATOM TAŠU: Žestoka svirka "Čorbe", "Van Goga" i ostalih na otvaranju renoviranog stadiona (FOTO) (VIDEO)

Legendarni beogradski stadion konačno je otvoren posle renoviranja, a mnogobrojna publika uživala je u odličnoj atmosferi i sjajnoj muzici

Legendarni beogradski stadion "Tašmajdan" konačno je otvoren posle renoviranja, a publika se odlično zabavljala u perfektnom muzičkom programu. Ovaj velelepni prestonički objekat bio je ispunjen do kraja, a atmosfera je bila fantastična.

TAŠMAJDAN PONOVO PRIPADA BEOGRAĐANIMA: Uz spektakularan koncert otvoren rekonstruisani stadion! (FOTO)

Na početku, glumac Igor Bećirić održao je govor, pri čemu je podsetio publiku na blistave momente iz istorije "Tašmajdana". Prvo je na scenu ovog stadiona izašao hor "Čarolija" koji je izveo legendarni hit "Za milion godina".

Ubrzo, otpevane su numere niz domaćih pop rok bisera, kao što su pesme "Zemlja" grupe "EKV", "Muzika na struju" i "Mali slonovi" "Bajage i Instruktora", "Barakuda" pevačice Viktorije, "Kolačići" Marine Perazić...

Hor "Čarolija" izveo je hit Robija Vilijamsa "Angels", kao i numeru "Wonderful World". Za kraj, izvedena je i domaći evergrin "April u Beogradu" Zdravka Čolića.

Posle nastupa hora "Čarolija", počeo je vatromet koji je poprilično potrajao.

I onda je nastala prava rokenrol žurka. Na sceni se pojavio bend "Električni orgazam", koji je izveo 11 svojih hitova, među kojima su "Igra rokenrol cela Jugoslavija", "Bejbe, ti nisi tu", "Kapetan Esid"...

Na red je došao i eksplozivni nastup grupe "Van Gog". Đule i društvo izveli su, doduše, samo sedam pesama, ali su izazvali pravu "ludnicu" u publici. Nije ni čudo, kad se počne sa "Ludo luda".

Gost iznenađenja u "Neko te ima" bio je Dejan Cukić, sa kojim se bend, očigledno, baš sprijateljio na skoro završenoj australijskoj turneji.

- Dobrodošli u kultni, višedecenijski hram muzike i sporta - rekao je Đule tokom nastupa.

Inače, Cukić je nosio ljubičastu majicu u čast preminulog muzičara Princa.

Usledio je Kiki Lesendrić sa "Pilotima".

Održao je sjajnu enegriju na stadionu tokom kratkog nastupa koji je počeo kultnom baladom "Zaboravljeni", a završen velikim hitom iz osamdesetih, "Kada sanjamo".

Sjajnu svirku imala je "Riblja čorba", koja je najavljena kao najveći bend sa ovih prostora.

Ređali su se, za početak, udarački hitovi "Ja ću da pevam", "Ja ratujem sam", "Radiću šta god hoću"...

Najveće fanove najviše su obradovale spesme koje su nedavno Bora, Džindžer i ostali uvrstili, posle mnogo godina, u repertoar, kao što su "Draga, ne budi peder", "Rekla je", "Celu noć te sanjam", dok je ostatak publike, očekivano, najbolje reaogovao na "Kada padne noć", "Avionu slomiću ti krila", "Ostaću slobodan"...

Završnica Čorbinog nastupa, naravno, nije mogla da protekne bez "Pogledaj dom svoj, anđele". Publika je u više navrata skandirala ono dobro poznato "Boro, majstore", pa je "Čorba" bila jedini bend koji je ove večeri izašao i na bis. Tad je, očekivano, publika iz sveg glasa zapevala "Lutku sa naslovne strane".

Za kraj spektakularnog programa koji je potrajao skoro šest sati, set velikih hitova, počev od "Možda sam lud", pa sve do eksplozivne "Digni ruku" i "Još uvek sanjam", isporučila je još jedna legendarna grupa, "Galija".

(M. Ćunković/V.Đorđević)